Nowi członkowie i sympatycy PTBG

Prosimy wszystkich nowych użytkowników o poznanie zawartości tego działu.

Moderators: Stanisław Krawczyk, Augustyn Surdyk, Jerzy Szeja

Postby Piotr Langowski » Fri Apr 30, 2010 6:12 pm

Chciałbym powitać wszystkich.

Nazywam się Piotr Langowski, jestem studentem II roku filologii polskiej UAM. Interesuję się głównie cRPG, począwszy od "Falloutów", a skończywszy na "Wiedźminie 2" (najkonkretniejsza zapowiedź gry, która wyjdzie stosunkowo najpóźniej), choć staram się odkrywać nowe światy, np. "BioShocka" czy trochę przygodówek (które są dla mnie nieustanną katorgą, jako że nie potrafię przejść żadnej bez poradnika).

W cRPG interesuje mnie przede wszystkim: problem interpretacji, nieliniowość, system moralności, miejsce i status tekstu, teoria referencjalności oraz funkcjonowanie znaku. Przyznaję, że głowę mam nabitą różnymi teoriami literatury, co przekłada się na pewne zboczenie w moim postrzeganiu gier.

Mam nadzieję, że zostanę tu na dłużej.

PS. Widzę, że Poznań w grach silny, heh.
:wink:
Piotr Langowski

Juliusz Kopczewski

Postby Juliusz Kopczewski » Sun May 16, 2010 6:07 pm

Witam wszystkich! Bardzo się cieszę, że po wielu perypetiach udało mi się dołączyć do forum.

Nazywam się Juliusz Kopczewski. Jestem studentem IV roku informatyki na Uniwersytecie Warszawskim. Jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej, w której za główny cel stawiam sobie zaprojektowanie i częściowe zaimplementowanie silnika fabuł do gier. W skrócie chodzi o wydzielenie fabuły gry komputerowej jako osobnej warstwy w programie i tym samym umożliwienie jej częściowo automatycznego testowania, a dzięki temu również bardziej świadomego projektowania nieliniowych fabuł.

Inne moje zainteresowania to film, logika (w tym szczególnie programowanie w logice), grafika (niekoniecznie komputerowa). Obecnie swoich sił próbuję również w przedsiębiorczości.

PS: Tych, którzy próbowali się zarejestrować, a którym się to nie udało, zachęcam do założenia konta emailowego w którymś z polskich portali.
Juliusz Kopczewski

Postby Jerzy Szeja » Wed May 19, 2010 5:36 pm

Serdecznie witam w gronie sympatyków, członków i zainteresowanych PTBG!

Bardzo ciekawym problemem Kolega się zajmuje. Czy powstał jakiś artykuł na ten temat? Ciekawi mnie (i na pewno nie tylko mnie) to od strony teoretycznej, ale też i praktycznej: PTBG stara się stworzyć grę, która byłaby naszą wizytówką (szerzej o tym mówiłem na ostatniej konferencji, a artykuł ukaże się w najbliższym "Homo Ludens").

Znowelizowałem odpowiedni wpis na http://ptbg.org.pl/forum/viewtopic.php?p=3455#3455 (otworzyłem nowy wątek, bo w starym już nie było miejsca na wpisy, poprzednie pozycje są w http://ptbg.org.pl/forum/viewtopic.php?t=9 )

Zapraszam tych, którzy jeszcze tego nie zrobili, do wstąpienia do PTBG (jak to zrobić: http://ptbg.org.pl/forum/viewtopic.php?t=83 )
Serdecznie pozdrawiam!
Jerzy Szeja
Jerzy Szeja
Badacz Gier

Previous

Return to Zasady korzystania z forum