przez Jerzy Szeja » So mar 25, 2006 5:37 pm
Hm, wolałbym, aby to pozostalo maksymalnie ascetyczne. Kontakt do autora jest przecież w belce - i to na wiele sposobów. Jak komuś zależy, to podaje też numer telefonu, który umieszczam na wiadomej liście. Natomiast np. tytuły zawodowe czy naukowe mogłyby być deprymujące dla interlokutorów, którzy takowych nie posiadają, niemniej jednak mogą być podawane, jak ktoś sobie życzy - w końcu to forum naukowe (choć jak znam życie, to żaden doktor się nie podpisze z "dr", bo mu nie wypada, gdy inni "dr" się tak nie podpisują - a jak byłem magistrem, to nigdy tak niezmuszony się nie podpisywałem i jak ktoś mnie tak tytułował, było mi to niemiłe).
Natomiast inne elementy na pewno nie, w tym link do swojej strony www, bo jeśli nawet nie będzie to reklama (wiele osób ma na swojej stronie paski reklamowe, więc link do niej jest pośrednio reklamą), to już autoreklama na pewno. Zauważmy, że w swoim profilu każdy może podać swoją stronę netową, więc po cóż dodatkowo ma być eksponowana?!
Przypominam, że dopuszczenie jednych elementów powoduje pojawienie się innych, gdyż bardzo trudno postawić granicę między niekomercją a komercją.
Serdecznie pozdrawiam!
Jerzy Szeja